tijd:
09:00 tm 17:00
locatie:
Rijtuigenloods in Amersfoort
Inschrijven:
Inschrijven is niet meer mogelijk
Op donderdag 22 juni 2023 organiseert vereniging F-ACT Nederland samen met diverse partners en Frits&Gijs de 20e editie van het jaarlijkse F-ACT Congres in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Het wordt een bijzondere jubileum-editie met een uitgebreid kennisfestival.
Het programma
We starten met een plenaire opening en lezing. Ook blikken we terug in de tijd. Wat hebben we bereikt in de afgelopen jaren? En wat brengt de toekomst? Daarna kunnen jullie kiezen uit goed afgestemde en gevarieerde routes langs de grote zaal en workshops binnen de wagons en rijtuigen van De Rijtuigenloods. Omdat het een jubileum is zorgen wij ook voor koffie of thee met een verrassing. De lunch wordt verzorgd op het centrale cateringplein op de hoofdlocatie in De Rijtuigenloods.
Buitenprogramma
Het is ook mogelijk om een korte wandel-, en/of fietstochtje te maken langs vernieuwende leer- en werkprojecten. Daarnaast maken we gebruik van locaties in de nabijheid en is er ook de mogelijkheid om een F-ACT-team te bezoeken. We gaan in gesprek met medewerkers van burgerinitiatieven, buurthuizen, werkprojecten, en vernieuwende groene projecten binnen de regio Amersfoort.
Informatiemarkt
Uiteraard kun je ook snuffelen in de nieuwste tijdschriften, boeken en/of je laten informeren over nieuwe methodieken, innovaties, technische snufjes en andere voor jullie relevante ontwikkelingen op de informatiemarkt.
Een aantrekkelijke en centrale locatie in Nederland
We gaan het Jubileumcongres en kennisfestival organiseren in en rondom De Rijtuigenloods in Amersfoort. De Rijtuigenloods is een voormalige treinreparatiewerkplaats en tegenwoordig evenementenlocatie. Tijdens de dag verspreiden de deelnemers zich ook voor een klein deel over de binnenstad van Amersfoort. Het centrum van Amersfoort biedt interessante locaties voor het organiseren van werkbezoeken en workshops op locatie.
Bereikbaarheid en faciliteiten
Amersfoort is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de trein stopt letterlijk voor de deur. En op het eigen beveiligde parkeerterrein van De Rijtuigenloods is voldoende gratis parkeergelegenheid. Er zijn daarnaast voldoende restaurants, betaalbare B & B’s en hotels om er een leuke dag uit van te maken, samen met je teamleden of collega’s uit het land.
Alle beroepsgroepen onder één dak
Het Jubileumcongres en kennisfestival is interessant voor alle beroepsgroepen, met uiteraard ook een grote betrokkenheid van ervaringsdeskundigen en familie-ervaringsdeskundigen. En omdat het feest is, is het congres ook toegankelijk voor collega’s die in de kliniek werken, binnen de crisisdienst, een beschermde woonvorm of anders. We willen dit Jubileumcongres graag groots vieren met zoveel mogelijk mensen.
Remmers van Veldhuizenlezing
De Remmers van Veldhuizen-lezing wordt dit jaar verzorgd door Koen Westen. Koen is docent bij Hogeschool Avans, vicevoorzitter van het centrum certificering ACT en F-ACT (CCAF) en een van de ACT en F-ACT pioniers van het eerste uur.
Korting
Leden van vereniging F-ACT Nederland krijgen € 25,- korting op de toegangsprijs. Cliënten zonder dienstbetrekking betalen slechts € 100,- excl. btw om toegang te krijgen. Ook studenten kunnen in aanmerking komen voor korting.
Accreditatie is aangevraagd voor VSR, VV&VN, SKJ, FGzPt, NIP/NVO, Registerplein, NVvP, VVGN en NVRG.
zet in iCal | zet in Google agenda
Agenda
-
ADHD-medicatie: klinische farmacologie & combineren met psychofarmaca
Geaccrediteerd -
Dubbele Diagnose: psychiatrie en verslaving
Geaccrediteerd -
Gameverslaving
Geaccrediteerd -
Masterclass “ADHD-MEDICATIE”
Geaccrediteerd -
Triple problematiek: LVB, verslaving en een psychische stoornis
Geaccrediteerd -
Jaarsymposium Verslaving
Geaccrediteerd -
E-learning: Het stoppen-met-rokenadvies. Hoe geef ik dat?
E−learnings -
Webinar Lachgas – verslaving en neurologische complicaties
Geaccrediteerd -
Congres “De levensloop van dubbeldiagnose”
Geaccrediteerd -
Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein
In behandeling -
Congres Netwerkzorg en Mentale Gezondheid 2024
Geaccrediteerd -
BLENDED Licht verstandelijke beperking (LVB) en verslaving
GeaccrediteerdAlcohol en drugs zijn niet meer weg te denken uit het leven in een moderne en open maatschappij als de onze. Bij een aantal groepen mensen heeft het gebruik ervan problematische vormen aangenomen. Jeugdigen en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking behoren tot deze groepen. Zij maken in toenemende mate deel uit van de maatschappij en komen al vroeg in aanraking met alcohol en drugs. Bij een niet gering aantal van hen is er sprake van een (ernstige) stoornis in het gebruik van een middel. Niet zelden gaat dit gepaard met psychische en sociale problemen.
lees meer
De hulpverlening aan jeugdigen en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking is nog niet voldoende toegesneden op deze doelgroep. In de verschillende sectoren van de hulpverlening (ggz, verslavingszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, justitie) weet men zich onvoldoende raad met deze problematiek. Bestaande methoden van diagnostiek en behandeling schieten vaak tekort omdat ze onvoldoende rekening houden met hun specifieke behoeften en kenmerken. Ook het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied staat nog in haar kinderschoenen. De laatste jaren zijn in ons land in verschillende sectoren initiatieven gestart met als doel de hulpverlening aan deze doelgroep te verbeteren.
In deze training wordt aandacht besteed aan het vormgeven van diagnostiek en behandelingstrajecten voor mensen met een (ernstige) stoornis van een middel én een verstandelijke beperking. In de training is aandacht voor kennis over beide afzonderlijke sectoren, de combinatieproblematiek, specifieke behandellijnen en het aanpassen van bestaande behandelingen. Ook is er aandacht voor het coachen van begeleiders in het omgaan van deze vorm van dubbeldiagnose of zelfs triplediagnose problematiek.
Blended learning
Deze cursus is opgezet als een blended learning. Blended learning is een mengvorm van face-to-face onderwijs en online onderwijsactiviteiten.
Deze cursus bestaat uit 2 fysieke lesdagen en een halve dag online les. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van blended leervormen. Cursisten dienen het studiemateriaal vóór aanvang van de cursusdagen te maken (video’s bekijken, (toets)vragen, registratieopdracht, casuïstiekopdrachten en literatuur), waardoor de cursusdag in het teken staat van verdieping, feedback op de gemaakte opdrachten, discussie en casuïstiekbespreking. Het studiemateriaal wordt via de online leeromgeving ‘Mijn CCD’ beschikbaar gesteld. -
Europad/AATOD 2024 conferentie
Buitenland -
16th European Congress on Heroin Addiction and Related Disorders
Buitenland -
E-learning ADHD the REAL impact – module 2
Geaccrediteerd -
E-learning: ADHD the Real impact module 1
Geaccrediteerd -
E-learning: ADHD & comorbide stoornissen
E−learnings -
E-learning Psyfar Medicamenteuze behandeling bij depressie in de palliatieve fase
E−learnings -
E-Learning Psyfar Verlagen van de kans op terugval in psychose
E−learnings -
E-learning Psyfar Perioperatieve adviezen rondom psychofarmacagebruik
E−learnings -
E-learning Psyfar Een kwestie van doseren
E−learnings -
E-learning Psyfar – Haaruitval bij gebruik van psychofarmaca
E−learnings -
E-learning Psyfar – Geneesmiddelenreacties
E−learnings -
E-learning Psyfar – Diagnostiek en behandeling van anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornis
E−learnings -
E-learning Psyfar – Richtlijn voor het gebruik van klassieke MAO-remmers
E−learnings -
E-learning ADHD en verslaving
E−learnings -
E-learning Psyfar – Diepe hersenenstimulatie (DBS) bij psychiatrische aandoeningen
E−learnings -
E-Learning Psyfar – Autismespectrumstoornis bij ouderen
E−learnings -
E-learning Psyfar: De medicamenteuze behandeling van patiënten met een stoornis in alcoholgebruik
E−learnings -
E-Learning Psyfar: Farmacologische en farmacotherapeutische verschillen tussen mannen en vrouwen
E−learnings -
E-learning The REAL impact of ADHD, de Kleur van ADHD
E−learnings -
PsyLearning Meet the Expert 2023-1 “De richtlijn probleemgedrag bij dementie en de psychiater”
E−learnings