Achtergrond 1
home / agenda / Vooraankondiging AFINet Conference 2020

Vooraankondiging AFINet Conference 2020

09 september 2020 t/m 11 september 2020

locatie:

Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark

Inschrijven:

Inschrijven is niet meer mogelijk

In september 2020 organiseert AFINet (Addiction and the Family International Network) in Nederland een internationaal (en Engelstalig) congres over de impact van middelengebruik en gokken op naasten (ouders, broers/zussen, partners, (volwassen) kinderen). Middelengebruik/gokken veroorzaakt niet alleen veel leed bij de direct betrokkenen, maar ook bij hun naasten, zoals ouders, partners, broers, zussen en (volwassen) kinderen. Deze naasten ervaren een (zeer) aanzienlijke belasting in termen van psychische klachten en gebrek aan sociale steun, maar preventie- en  behandelprogramma’s zijn er voor hen nauwelijks. Ook wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van middelengebruik/gokken voor naasten blijft ver achter bij het onderzoek naar middelengebruik/gokken. Hier wil AFINet verandering in brengen.

AFINet is een internationaal netwerk dat wetenschappers, beleidsmakers en hulpverleners bij elkaar brengt. Personen en organisaties uit 26 landen, uit alle werelddelen, zijn aangesloten: van Australië tot Finland, van Brazilië tot India.

Kosten: € 135 euro voor AFINet-leden, € 170 voor niet-leden.
Voor studenten is deelname, op vertoon van de studentenkaart, gratis.
Ook voor zelfhulporganisaties is deelname gratis.

Zou u via het (Engelstalige) formulier willen laten weten of u belangstelling heeft om te komen en eventueel een presentatie te houden?

 


zet in iCal | zet in Google agenda

Agenda