Achtergrond 2
home / over vvgn / uitgelicht / ‘stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’

‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’

De voorbereidingen voor de zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ zijn begonnen! De landelijke campagne trapt af op 3 september.

Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2020 de inzet van Stoptober via zorgprofessionals om de campagne tijdig en adequaat bij patiënten en cliënten onder de aandacht te kunnen brengen. Hieronder leest u wat het Trimbos-instituut u zoal te bieden heeft.

Stoptober-posters, -flyers en -visitekaartjes

U kunt de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel. OP=OP! Een Stoptober-toolkit bevat:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Als u de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvangt u deze eind augustus. Zo heeft u het materiaal in huis wanneer de campagne start. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stopt iedereen dan massaal met roken.

Webinar Stoptober
Op 23 juni jl. organiseerde het Trimbos-instituut samen met Stoptober een drukbezocht webinar. Wilt u meer weten over de plannen voor Stoptober 2020, inspiratie vanuit de praktijk, het belang van Stoptober en misvattingen rondom roken en corona? Kijk dan het webinar terug via deze link (duur: 60 minuten).

Meer informatie op website Trimbos

Bovenstaande en meer vindt op www.trimbos.nl/stoptober. Hier leest u onder meer wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te bedden in uw contactmomenten. Heeft u na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.

Uitgelicht