locatie:
Verkadefabriek Den Bosch
Inschrijven:
Inschrijven is niet meer mogelijk
Hoe kan verplichte zorg voorkomen en verminderd worden binnen de geestelijke gezondheidszorg? De afgelopen 20 jaar is er sprake van een jaarlijkse groei bij zowel ambulante als klinische teams. De ingezette daling in het voorkomen van separeren is gestagneerd. Met elkaar willen we hieraan werken omdat verplichte zorg beschadigend kan zijn voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.
Gebundelde krachten
Diverse personen en organisaties hebben krachten gebundeld en dragen inhoudelijk bij aan het landelijk kenniscongres over dit thema. Het congres voorkomen van verplichte zorg wordt vormgegeven door o.a. Stichting High & Intensive Care (HIC), Akwa GGZ, de Nederlandse ggz, MIND, vereniging F-ACT Nederland, Centrum certificering ACT & F-ACT (CCAF), en vele andere organisaties en partners. Het congres wordt uitgevoerd door Frits & Gijs.
Lerende netwerken komen samen
Deze organisaties en verschillende leernetwerken hebben de ambitie om verplichte zorg in klinische en ambulante zorg te verminderen, mede door nieuwe lerende netwerken te stimuleren en bij elkaar te brengen in de buurt, wijk, regio en landelijk. Op dinsdag 7 maart 2023 komen de netwerken landelijk bij elkaar tijdens het congres. Er wordt kennis gedeeld en in workshops van elkaar geleerd.
Inhoud congres
Tijdens het congres worden beproefde methoden gedeeld die bij hebben gedragen aan een reductie van verplichte zorg. Ook is er een analyse van de cijfers en gaan we gezamenlijk op zoek naar oorzaken en mogelijke oplossingen. De initiatiefnemers willen voorbeelden delen en gezamenlijk kansrijke oplossingen (door)ontwikkelen om kwalitatief hoogwaardige zorg met zo min mogelijk verplicht karakter te kunnen leveren.
Van zorgprofessional tot financier
Het congres is opgezet voor zorgprofessionals en is ook interessant voor bestuurders, directeuren, managers, beleidsmedewerkers, (ex)cliënten, familieleden, vrienden en naasten. Ook voor financiers van zorg, beleidsmedewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars is het congres interessant.
Verkadefabriek Den Bosch
Het kenniscongres vindt plaats in de ‘nieuwe’ Verkadefabriek. Als industrieel erfgoed is de Verkadefabriek een prettige omgeving om elkaar te ontmoeten.
zet in iCal | zet in Google agenda
Agenda
-
ADHD-medicatie: klinische farmacologie & combineren met psychofarmaca
Geaccrediteerd -
Dubbele Diagnose: psychiatrie en verslaving
Geaccrediteerd -
Gameverslaving
Geaccrediteerd -
Masterclass “ADHD-MEDICATIE”
Geaccrediteerd -
Triple problematiek: LVB, verslaving en een psychische stoornis
Geaccrediteerd -
Jaarsymposium Verslaving
Geaccrediteerd -
E-learning: Het stoppen-met-rokenadvies. Hoe geef ik dat?
E−learnings -
Webinar Lachgas – verslaving en neurologische complicaties
Geaccrediteerd -
Congres “De levensloop van dubbeldiagnose”
Geaccrediteerd -
Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein
In behandeling -
Congres Netwerkzorg en Mentale Gezondheid 2024
Geaccrediteerd -
BLENDED Licht verstandelijke beperking (LVB) en verslaving
GeaccrediteerdAlcohol en drugs zijn niet meer weg te denken uit het leven in een moderne en open maatschappij als de onze. Bij een aantal groepen mensen heeft het gebruik ervan problematische vormen aangenomen. Jeugdigen en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking behoren tot deze groepen. Zij maken in toenemende mate deel uit van de maatschappij en komen al vroeg in aanraking met alcohol en drugs. Bij een niet gering aantal van hen is er sprake van een (ernstige) stoornis in het gebruik van een middel. Niet zelden gaat dit gepaard met psychische en sociale problemen.
lees meer
De hulpverlening aan jeugdigen en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking is nog niet voldoende toegesneden op deze doelgroep. In de verschillende sectoren van de hulpverlening (ggz, verslavingszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, justitie) weet men zich onvoldoende raad met deze problematiek. Bestaande methoden van diagnostiek en behandeling schieten vaak tekort omdat ze onvoldoende rekening houden met hun specifieke behoeften en kenmerken. Ook het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied staat nog in haar kinderschoenen. De laatste jaren zijn in ons land in verschillende sectoren initiatieven gestart met als doel de hulpverlening aan deze doelgroep te verbeteren.
In deze training wordt aandacht besteed aan het vormgeven van diagnostiek en behandelingstrajecten voor mensen met een (ernstige) stoornis van een middel én een verstandelijke beperking. In de training is aandacht voor kennis over beide afzonderlijke sectoren, de combinatieproblematiek, specifieke behandellijnen en het aanpassen van bestaande behandelingen. Ook is er aandacht voor het coachen van begeleiders in het omgaan van deze vorm van dubbeldiagnose of zelfs triplediagnose problematiek.
Blended learning
Deze cursus is opgezet als een blended learning. Blended learning is een mengvorm van face-to-face onderwijs en online onderwijsactiviteiten.
Deze cursus bestaat uit 2 fysieke lesdagen en een halve dag online les. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van blended leervormen. Cursisten dienen het studiemateriaal vóór aanvang van de cursusdagen te maken (video’s bekijken, (toets)vragen, registratieopdracht, casuïstiekopdrachten en literatuur), waardoor de cursusdag in het teken staat van verdieping, feedback op de gemaakte opdrachten, discussie en casuïstiekbespreking. Het studiemateriaal wordt via de online leeromgeving ‘Mijn CCD’ beschikbaar gesteld. -
Europad/AATOD 2024 conferentie
Buitenland -
16th European Congress on Heroin Addiction and Related Disorders
Buitenland -
E-learning ADHD the REAL impact – module 2
Geaccrediteerd -
E-learning: ADHD the Real impact module 1
Geaccrediteerd -
E-learning: ADHD & comorbide stoornissen
E−learnings -
E-learning Psyfar Medicamenteuze behandeling bij depressie in de palliatieve fase
E−learnings -
E-Learning Psyfar Verlagen van de kans op terugval in psychose
E−learnings -
E-learning Psyfar Perioperatieve adviezen rondom psychofarmacagebruik
E−learnings -
E-learning Psyfar Een kwestie van doseren
E−learnings -
E-learning Psyfar – Haaruitval bij gebruik van psychofarmaca
E−learnings -
E-learning Psyfar – Geneesmiddelenreacties
E−learnings -
E-learning Psyfar – Diagnostiek en behandeling van anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornis
E−learnings -
E-learning Psyfar – Richtlijn voor het gebruik van klassieke MAO-remmers
E−learnings -
E-learning ADHD en verslaving
E−learnings -
E-learning Psyfar – Diepe hersenenstimulatie (DBS) bij psychiatrische aandoeningen
E−learnings -
E-Learning Psyfar – Autismespectrumstoornis bij ouderen
E−learnings -
E-learning Psyfar: De medicamenteuze behandeling van patiënten met een stoornis in alcoholgebruik
E−learnings -
E-Learning Psyfar: Farmacologische en farmacotherapeutische verschillen tussen mannen en vrouwen
E−learnings -
E-learning The REAL impact of ADHD, de Kleur van ADHD
E−learnings -
PsyLearning Meet the Expert 2023-1 “De richtlijn probleemgedrag bij dementie en de psychiater”
E−learnings