Achtergrond 3
home /Werkgroepen / JVVG

JVVG

Aios-leden van de VVGN kunnen zich aansluiten bij de Junior Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde (JVVG), een onderdeel van de VVGN. Het primaire doel van de JVVG is als volgt geformuleerd: “Het behartigen van de belangen van de aios die de opleiding tot verslavingsarts volgen.”  

Historie 

In 2014 is een start gemaakt met de oprichting van een zelfstandige vereniging door en voor artsen in opleiding tot specialist (aios) verslavingsgeneeskunde. De Nijmeegse opleiding tot verslavingsarts (NOVA) duurt twee jaar en wordt gegeven als onderdeel van de vervolgopleidingen van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. 

Actualiteit 

Na een aantal jaren als ‘slapende vereniging’ te hebben bestaan, is de JVVG begin 2021 nieuw leven ingeblazen. Er meldden zich vijf enthousiaste aios aan om het bestuur te vormen. Hieronder stellen zij zich voor. 

Met veel enthousiasme presenteren we hierbij het nieuwe bestuur van de JVVG:  

  • Julia Deuss 
  • Nicolé Swanepoel 
  • Anne-Jan van der Meer 
  • Petra van der Lelie  
  • Marieke Nijsten 

De komende tijd zullen we samen nadenken over wat wij kunnen betekenen voor de aios en anios verslavingsgeneeskunde, welke activiteiten we eventueel willen neerzetten en hoe we ons mooie vak nog meer kunnen promoten! 

Wij kijken er in ieder geval uit naar de komende periode! Voor vragen/opmerkingen kan je ons bereiken via info@jvvg.nl