Achtergrond 3
home /Wetenschap / Stichting Wetenschappelijk Onderzoek

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek

In 2015 heeft het VVGN-bestuur de Stichting tot bevordering van wetenschappelijk onderzoek in de Verslavingsgeneeskunde in het leven geroepen. Het doel van de stichting is het bevorderen en financieren van wetenschappelijk onderzoek over verslaving in het algemeen en in de Verslavingsgeneeskunde in het bijzonder. Het fonds werkt als één van de weinige onderzoekfinanciers in Nederland op een laagdrempelige manier, zónder uitgebreide aanvraagprocedure.

Voor wie?

Het fonds is bedoeld voor (verslavings)artsen en aios-verslavingsgeneeskunde die wetenschappelijk onderzoek willen doen in de klinische praktijk.

Wat voor onderzoek?

Via onderstaand formulier kun je een aanvraag indienen voor kleinschalige onderzoeksprojecten in de verslavingszorg. Denk aan het schrijven/publiceren van een wetenschappelijk artikel, of het onderzoeken van een bepaalde parameter bij detoxconsulten. Heb je een idee, maar ben je er nog niet helemaal uit hoe of wat, neem dan even contact op.


Direct een aanvraag indienen


Grondslag

De stichting ontvangt een structurele geldelijke bijdrage van de VVGN. Ook kan er worden gedoneerd door leden en anderen die de ontwikkeling van de verslavingsgeneeskunde een warm hart toedragen.

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit Ad van Hoek (voorzitter), Han Luijkx (secretaris) en Michel Wolters (penningmeester), allen tevens VVGN-bestuursleden. Het bestuur vergadert één keer per jaar, of vaker om op korte termijn aanvragen te beoordelen.

Vragen of hulp nodig met je onderzoeksidee?
Bart Kooiman, beleidsmedewerker VVGN: b.kooiman@vvgn.nl / 030 22 72 701.